Măr PĂTUL

12,00lei

Producător: Rîștei Mihăiță
Ciumbrud-Sîncrai, nr.1A, Aiud, jud. Alba
Tel.: 0740 221 480 ; 0743 973 996
e-mail: ristei.mihai@yahoo.com

Stoc epuizat

Categorii: , Etichetă:

Descriere

Soiul Pătul originar din Valea Mureșului, îl întâlnim astăzi mai cu seamă în livezile din Transilvania. Este considerat cel mai bun soi autohton.
Caracteristicile fructului: Mărimea fructului este mijlocie sau chiar mare, de formă sferică ușor turtită. Culoarea variază de la verde-gălbui până la galben-pai. Pulpa este albă sau albă-verzuie, foarte suculentă, cu gust dulce-acidulat armonios, cu aromă discretă.
Perioada de recoltare: se recoltează în octombrie și se consumă până în aprilie-mai.
Perioada de plantare: octombrie-noiembrie și februarie-aprilie.

Instrucțiuni de plantare

1. Îndepărtați cu grijă ambalajul și scurtați puțin rădăcinile.

2. Așezați planta în groapă, umpleți cu pământ lăsând o adâncitură mică pentru udare.

3. Stropiți din belșug cu apă (10 – 12 l).

4. Acoperiți tulpina cu pământ (10 – 15 cm) până se termină înghețul de primăvară.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Măr PĂTUL”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.